Energie besparen is zeer belangrijk, prijzen blijven namelijk stijgen

De mogelijkheid is aanzienlijk groot dat u op hoogte bent van wat een zonneboiler precies is. Deze is steeds vaker terug te zien in de Belgische huishoudens. Het idee van de zonneboiler is om water te verwarmen met een zonnecollector op het dak. Is het mogelijk ook iets voor u? U kunt de energie rekening drukken door er een te kopen. De energie besparingen kunnen behoorlijk oplopen. Dat uw gas kosten zullen gaan dalen is dan ook een duidelijk gevolg.

energieZonneboilers zijn minder gevoelig dan CV ketels en hebben dan ook een lange levensduur. De zonne-boilers zullen in de regel minstens 25 jaar in de running blijven. Doordat het met een zonneboiler om een milieuvriendelijke toevoeging aan uw woonst gaat, zal ook de waarde hiervan ook naar behoren toenemen. De zonneboiler prijs met een goede subsidie is overigens ook redelijk laag. Voor de plaatsing van een zonne-boiler kan er mogelijk subisidie beschikbaar zijn. Er zijn verschillende overheden die die dit mogelijk beschikbaar hebben. Met een overheids subsidie wordt de aankoop vanzelfsprekend al snel interessant voor u.

Zonnepanelen kunnen tevens erg interessant zijn

Verschillende huishoudens tonen interesse in energie opwerkende zonnepanelen, wist u ook dat u er redelijke wat geld aan verdienen kunt. In dit artikel informatie over deze opties. U zal natuurlijk de optie moeten hebben om zelf uw eigen elektriciteit op te wekken door uw pv panelen. Ook is er meer noodzakelijk. Er zijn enkele onderdelen die zullen moeten worden geregeld alvorens dit terug leveren kan beginnen. De energie kan enkel bij bepaalde type meters worden terug geleverd, informeer hiervoor bij uw energie leverancier. Als u zonnepanelen heeft besteld, dan is het erg belangrijk om bij uw stroom bedrijf aan te geven dat u interesse heeft in het terugleveren aan hen. Zodra u dit gedaan heeft, kunt u contact zoeken met uw beheerder en u zich daar melden voor teruglevering. En dan is het wachten op goedkeuring. De balans wordt berekend bij de jaarlijkse afrekening.

Meer energie opgewekt dan verbruikt? Dan is dit een redelijke korting. Mocht u meer energie opwekken dan u gebruikt heeft, dan wordt dit tegen een bepaald KWH tarief aan u uitbetaald.

HR ketels

De nieuwste HR ketels worden ook condensatieketel genoemd, deze ketels zijn minder duur in het verbruik. Wellicht heeft u al zo’n condensatie ketel op zolder laten plaatsen.

groene wereldMaar op welke manier werkt een condensatieketel eigenlijk? Bij CV ketels wordt gas verstookt om op die manier hitte te genereren. Tijdens de verstoking komt er warmte, stikstof, Co2 en damp van water vrij. Bij oude CV ketels worden deze verbrandingsgassen naar buiten gelaten door de schoorsteen. Door het uitstoten is er echter ook een stuk rendement dat wordt verloren. Als namelijk de waterdamp gaat condenseren, dan geeft deze opnieuw hitte af, een bijkomende bron van hitte dus! De verbranding van het aardgas wordt dus geoptimaliseerd en zo kan er meer warmte worden gemaakt met eenzelfde hoeveelheid aardgas. De condensatieketel prijs betaald zichzelf in principe terug, u gaat namelijk besparen op de stookkosten. De warmtewisselaar is hier voor een extra deel verantwoordelijk voor. De warme gassen worden hierin gecondenseerd doordat ze in samen komen met het koudere CV water dat terug komt van de woning. Dit water is dan dus voorverwarmd, en zo minder stookkosten zal kosten om het op de de juiste warmte te krijgen. Dat is mooi, rond de 40% minder nodig!