Kiest u voor betere isolatie?

huis isolerenEnergie kosten zijn een grote uitgave. Zeker in Belgiƫ blijven de kosten steeds stijgen. Er wordt dus veel gezocht naar manieren om geld te besparen op de energie rekening. Veel gezinnen kijken naar mogelijkheden om iets met bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers te doen.

En hierdoor de rekening lager te maken. Ook is het ook mogelijk uw woning beter te isoleren. Dat zorgt ervoor dat de energie beter binnen blijft. Een interessante manier om te isoleren is door middel van het isoleren van de spouwmuur. Beter bekend als spouwmuurisolatie. Als u dit combineert met bijvoorbeeld minder energie verbruiken, kunt u veel geld besparen. Zeker wanneer u dit op jaarbasis uitrekent kan dit flink oplopen.

Na isolatie van uw spouwmuur

De spouwmuur isoleren is dus een goede manier om energie te besparen. Dit is een relatief gemakkelijke ingreep en kan meestal binnen 1 dag worden gedaan. De spouwmuur wordt vanaf buiten voorzien van een materiaal. Er worden enkele kleine gaatjes in de buitenmuur geboord en vervolgens wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur geblazen. Dit materiaal heeft een zeer goede werking en de warmte kan zo beter binnen blijven en de warmte beter buiten. Dit is een goede investering in uw woning want naast uw energierekening die waarschijnlijk gaat dalen, stijgt over het algemeen de waarde van uw woning er ook door. Nadat het materiaal is aangebracht worden de gaten in de buitenmuur weer dicht gemaakt. Dit wordt op een professionele manier gedaan, zodat u er zo weinig mogelijk van zult zien.

Vergelijk diverse offertes voor isolatie

Als u bedrijven gaat vergelijken die dit voor u kunnen doen, dan is het belangrijk om offertes op te vragen. Er zal altijd wat informatie nodig zijn om de isolatie goed te kunnen realiseren. Zo moet bijvoorbeeld de oppervlakte van de muur worden bepaald om een goede offerte te kunnen maken. U kunt de offertes vervolgens vergelijken en een afspraak maken om de isolatie te laten plaatsen.