Tips bij vervanging dak (dakwerken)

dakwerkenEen dak vervangen is nogal wat. Een dak is namelijk zo ongeveer het belangrijkste onderdeel van uw woning. U beseft het misschien niet, maar een slecht geplaatst dak kan voor veel problemen zorgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dak dat lekkage geeft. Dat wilt u echt niet! De ervaring leert dat een lokale dakwerken u kan helpen.

Een dak zou u daar juist tegen moeten beschermen. Het is vervelend als dit nu juist niet lukt. Laat u dus goed adviseren over het aanschaffen van een nieuw dak. Een dakwerken bedrijf kan u daarbij absoluut bij van dienst zijn. Als u offertes op gaat vragen komt er meestal eerst iemand kijken. Er wordt een inventarisatie opgemaakt van uw dak en er wordt een offerte op maat gemaakt.

Meerdere offertes met elkaar vergerlijken

De kans is groot dat u meerdere offertes laat opvragen bij verschillende bedrijven om deze met elkaar te kunnen vergelijken. Helemaal niets mis mee natuurlijk, u wilt wel een goede deal. Het is echter wel van groot belang om te weten wat er nu precies wordt aangeboden. En dat u dit ook op de juiste manier met elkaar vergelijkt. Om een voorbeeld te geven: stel u hebt een plat dak. Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt bij de bedekking van dit dak.

Als 1 dakdekker het materiaal bitumen aan u voorstelt en het andere bedrijf stelt EPDM voor (een materiaal dat sterker is en een langere levensduur heeft), dan moet u dit wel op de juiste manier met elkaar vergelijken.  Doe u dit niet, dan vergelijkt u dus 2 verschillende dingen met elkaar. En kiest u wellicht voor de goedkoopste, alhoewel dit niet de beste is. Let hier dus goed op en vraag door over wat er precies wordt aangeboden.